İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez ve Akreditasyon sorumlusu Güldane Erkol, TOBB’un Ankara’da düzenlemiş olduğu ‘ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği yönetim sistemi eğitimine katıldılar.

Eğitimde Bilgi Güvenliği Temel Kavramları, Bilgi arlıkları, Güvenlik risklerinin tanımlanması, varlık bazlı yaklaşımlarla  bilgi güvenliği risklerinin analiz edilmesi, iyi çalışan bir Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminde ISO 27001 Standardı  zorunlu maddelerinin nasıl karşılanacağının anlaşılması, ISO 27001 dökümantasyon gereksinimlerin konularına değinildi.

Eğitimin 2. Gününde ise, ISO/IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Revizyonu Geçiş kılavuzunun getirdiği yenilikler ve değişikliklerle birlikte bilgi güvenliği yönetim sisteminin kurulması için standardın ISO/IEC 27001 BGYS standardı ve döküm anlar Akreditasyon standardı beklentileriyle eşleştirilerek örnek uygulamalarla anlatıldı.