Dünya Ticaret Örgütüne üye 164 ülkenin 112’si tarafından imzalanarak 22 Şubat 2017 tarihinde yürürlüğe konulan Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması kapsamında Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünce İskenderun Tasfiye İşletme Müdürlüğünün toplantı salonunda “Ticaretin Kolaylaştırılması Amacıyla Değerlendirme ve İşbirliği Toplantısı” düzenlenmiştir.

Söz konusu toplantıya Vali Yardımcısı Sayın Erol ÖZKAN, Cilvegözü Sınır Mülki İdare Amiri Reyhanlı Kaymakamı Sayın Fatih ÇOBANOĞLU, İTSO  Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşları Müdürleri ile bölgemizin değerli iş adamları ve özel sektör temsilcileri katılım sağlamıştır.

“Ticaretin Kolaylaştırılması Türkiye Stratejisi ve Beş Yıllık Eylem Planı”nın sunulduğu toplantıda Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü hakkında Bölge Müdürü V. Ali AYGÜN tarafından kısaca bilgi verilmiş, hızlı-kolay-güvenli bir gümrük oluşturmak için yapılan işlemlerden bahsedilmiştir. Ardından gündeme alınmak istenilen konulara değinilerek katılımcılardan gelen sorular cevaplandırılmış ve gümrük işlemlerinde prosedürlerin azaltılmasına yönelik diğer kamu kurumları ile işbirliğinin artırılması vurgusu yapılmıştır.​