İskenderun Körfez Briç Spor Kulübü tarafından düzenlenen 21. İskenderun Briç Festivali yoğun katılımla gerçekleşti.

Casmin Otel’de gerçekleştirilen turnuvaya Türkiye’nin değişik illerinden 450 Briç tutkunu  katıldı.

Uluslararası düzeyde Briç sporcularının katıldığı müsabakalara ev sahipliği yapan İskenderun Körfez Briç Spor Kulübü örnek bir misafirperverlik sergiledi.

Turnuvalara Türkiye Briç Federasyonu Başkanı  Nafiz Zorlu, Türkiye Briç Federasyonu yönetim kurulu üyesi Mahir Taner, İskenderun Briç Spor Kulübü başkanı  Mustafa Arslan ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen Briç tutkunları katıldılar.

İskenderun’u Ulusal ve Uluslararası alanda başarı ile temsil ederek bir çok sporcu yetiştiren İskenderun Briç Spor Kulübünün ev sahipliğinde önemli bir organizasyonu daha gerçekleştirmenin onurunu yaşadıklarını belirten İskenderun Körfez Briç Spor Kulübü Başkanı Mustafa Arslan, bu sporun bir akıl sporu olduğuna dikkat çekerek; “Briç oyunu sosyal yönden insanların birbirleri ile daha iyi kaynaşmalarına vesile olmaktadır. Kentimizde üyelerimiz ile birlikte İskenderun’da Briç sporunu halkımıza sevdirmeyi hedefliyoruz. Toplumda Briç oyununun yanlış anlaşılsa da artık günümüzde insanlarımız, bu sporun bir beyin sporu olduğunu benimsiyorlar. Yediden yetmiş yediye her kesimden insanlarımız, bu spor sayesinde bir araya gelmektedir. Şehrimizden Türkiye şampiyonalarına katılan oyuncularımız da önemli başarılara imza atmışlardır. Kentimizde düzenlediğimiz Türkiye Briç Turnuvalarında şehrimizi başarı ile temsil ettiğimize inanıyoruz. Türkiye’de kurulan İlk Briç Kulüplerinden biriyiz, Briç oyununun insanları rehabilite eden bir sosyal etkinlik olarak görüyoruz. Bu bağlamda yakın ilgilerini gördüğümüz İTSO yönetimine de desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Turnuva sonunda dereceye giren sporculara kupalarını İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz,  takdim ederken, İTSO Başkan Yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO muhasip üye Gassan Kuran da turnuvaya misafir olarak katıldılar.