For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
I Accept

Ben Gülşen Sökmen;

25 yıldır restoran işletmeciliği ve şefliği yapmaktayım. Bu işe başlarken eğitimini almadan sadece annemden, ablamdan teyzelerimden gördüğüm kadar bu işe koyuldum. Elimin lezzetli olduğunu yaptığım yemeklerin tatlıların çok lezzetli olduğunu insanların desteğiyle övgüleriyle bende kendi kendime bu işi başarabileceğime inanarak evimin mutfağına katkıda bulunmak istedim. Bu işe başlarken, pastacılık sektöründe başladık ve iş yerimize   Home Cake adını verdik. Yöresel Pastalar ev pastaları anlamındaydı.  İş yerimizin adını daha sonra restoran ve yöresel yemekler olarak genişlettik.

İskenderun halkına lezzet ve kaliteyi getirmek için yoğun çaba sarf ettim. Bu süre zar     fında İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının önemli bir desteğini gördüm.

KOSEB Girişimciliği Geliştirme Destek Programının detaylarını öğrendim. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası  bünyesinde hizmet veren KOSGEB İskenderun Temsilciliği’nden aldığım danışmanlık destekleri ufkumu genişletti diyebilirim.

“Gastronomi evi açmamız bunun yanında, Hatay Günlerine katılmamızı sağladığı için, Uzakdoğu ülkelerinde Gastronomi etkinliğine katılarak bölgemizin yemek kültürünü daha geniş kitlelere tanıtmamıza imkan sunan ve iş yerimizin tanıtımında önemli desteklerini gördüğüm İTSO’ya ayrıca teşekkür ediyorum. Tüm bu girişimler sayesinde kalitemiz  ve müşteri memnuniyetimiz de artmış oldu.

25 yıldır, eşimin, oğlumun ve İTSO’nun desteği ile bu günlere geldik. Şu an üç restoranımız faaliyette. Burada  eğitim almadan da insanların bir şeyler başarabileceğini kanıtlamış bulunmaktayım. Sadece el becerileriyle, el yatkınlığıyla ve biraz da cesaretle kadınlara örnek oldum bu konuda. Benden sonra bir çok kadın kendi becerilerini öne çıkartmak yaptıkları güzel girişimlerle evlerin mutfağına destek olmak için bir çok meslek dalında ev kadınları bir çok konuda bu işe koyuldu. Bu da kadınlarımızı daha da cesaretlendirdi. Kadınlarımızın yaptıkları her işin en iyisini yaparak ev ekonomisine katkıda bulunacaklarına inanıyorum. Ben de yanımda sadece kadınları çalıştırdım. Bu kadınlar usta olmayan ve maddi durumu yerinde olmayan, ihtiyacı olan fakat ev yemeklerini lezzetli yapan, bu işe eli yatkın olan, bizim gibi bu işi seven kadınlarımızı bir araya getirdik.  Böylelikle hem istihdam sağladığım, hem de kadınlara destek olduk.  Biz 2 kadınla bu işe başladık Şu an 20’ye yakın kadın personelim var. Yaptığımız yöresel yemeklerde hem kadınlara yol gösterici, hem desteklemek için elimden geleni yapıyorum. Yapmış olduğumuz bu işte Hatay’da yaşamamızın da çok etkisi var. Hatay  mutfağı gerçekten çok zengin. Hatay dünyada en güzel, en lezzetli, en çeşidi bol bir şehrimiz. Bizler Hatay’ımızı yemeğiyle, mezesiyle, şarküterisi ile bir çok alanda tanıtıyoruz ve çeşitliliğimiz vardır. Her lezzetimiz birbirinden değerlidir. Hatay’ımızın çok özel kültürel yemeklerimizi dünyaya tanıtmalıyız diye düşünüyorum. Mutfağımızda Hatay’ımızın yöresel yemekleri yer almaktadır.