6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 13 üncü maddesi ve Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kuralları Hakkında Yönetmeliğin ” Çalışma gün ve saatleri” başlıklı 13üncü maddesi hükümleri doğrultusunda Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonunun talebi ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonunun uygun görüşleri dikkate alınarak hazırlanan Bakanlık oluruna istinaden, berber kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir defa kapalı olacakları günün aynı anda ya da birbirinden farklı olabilecek şekilde ilimizde ilgili meslek kuruluşlarının görüşleri doğrultusunda 01.01.2023 tarihi itibariyle uygulamaya geçilmesinin sağlanması hususunda Valilik Oluru alınmıştı.
Ancak, farklı illerden gelen taleplerin değerlendirilmesi, süreçlerin ayrıntılı olarak belirlenmesi ve iller düzeyinde ilave hazırlıkların tamamlanabilmesi amacıyla uygulama başlangıç tarihinin yeni bir Bakanlık Olur’u ile 01.01.2023 tarihi 01.07.2023 olarak değiştirilmiştir.

Bilgilerinize sunulur.