Anasayfa/İtso Haberler/Genel Haberler/5. ULUSLARARASI YED-İ VELAYET 7 VİLAYET KISA FİLM FESTİVALİ HATAY’DA HALK GALASI İLE BAŞLIYOR

Bu yıl beşinci kez kurulacak 7. Sanat yazlık sineması 2 Eylül Pazar günü hatay- İskenderun Anıt alanda saat 20:00 halk galası ile açılacaktır.
Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, btso(Bursa Ticaret ve Sanayi Odası) destekleri ile bu yıl beşincisi düzenlenen festivale, Hatay’da İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliği yapıyor.
Anadolu’dan dünyaya mal olmuş 7 Türk İslam büyüğünün öğretileri üzerine, savaşın mağdur çocuk ve kadınlarını konu alan 7 adet kısa filmin gösterimi gerçekleşecek gecede, SUU Colection’ın kostümleri ile kadına şiddet konulu birde defile düzenlenecek. Defile ile başlayacak gecenin devamında 3 tanesi Hatay’da çekilen 7 kısa filmin gösterimi gerçekleşecektir.

31/08/18|Genel Haberler|