Genel Sekreterlik
Fuar ve Organizasyon Birimi
İTSO Vakfı Birimi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi

Henüz ihracat yapmamış veya ihracatını sürdürmekte zorlanan üyelerimizi uluslararası pazara girmesine destek olmaya çalışan Dış Ticaret birimimiz;

• İhracatçılar tarafından yapılan ihracatlar ile ilgili kullanılan tüm dolaşım belgelerinin satış / onayını (A.TR Dolaşım Belgesi, EUR.1 Dolaşım Belgesi, Menşe Şahadetnamesi vb.) ve ihracat faturalarının tasdikini yapar.
  • İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda onaylanan dolaşım belgelerinin istatistiksel raporlaması yapar, aylık periyodlarda raporlar düzenler.
  • İhracat raporlarını web sitesinde yayınlar.
  • İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na üye olan ihracatçı ve gümrük müşavirleri listesi periyodik olarak günceller ve takip eder.
  • İhracatçı üyeleri ilgilendiren tüm destekler, mevzuatlar takip edilerek üyelere bilgilendirme yapar.
  • Potansiyel ihracatçı üyeleri tespit etmek için anketler düzenler, çıkan sonuçlara istinaden ihracatçı olmaya aday üyelere “Dış Ticaret Eğitimi” sağlanması için destek sunar.
  • Üyeler tarafından birime bildirilen tüm eğitim taleplerini değerlendirmeye alınmasını sağlar ve ihracat sürecinde yaşanan sorunlara destek sağlar.
Adı Soyadı Ünvanı Telefon E-posta
Meltem KARTAL Dış Ticaret Birimi 6145225-120 meltemkartal@iskenderuntso.org.tr