Limak Müdürü Mehmet Ünlü ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel sekreteri  Onur Yıldız,  İTSO yönetimine UMAT Mağazalarının yenilenerek işletilmesi ile ilgili hazırlanan proje ile ilgili sine vizyon destekli olarak sunum yaptılar.

UMAT Umumi Mağazalar Türk Anonim Şirketi’nin İskenderun’da faaliyet gösteren şubesinin İTSO’ya  devredilmesi hususun da, TOBB Başkanı  Rifat  Hisarcıklıoğlu’nun antrepoların kullanılmasına destek vermesi üzerine harekete geçen İTSO yönetimi bölge için önem arz eden bir projeyi hayata geçirmek için çalışıyor.

İTSO yönetim kurulu toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, Limak Müdürü Mehmet Ünlü ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel sekreteri  Onur Yıldız,

atıl vaziyette bulunan eski ve bakımsız olan UMAT depolarının yenilenerek İTSO tarafından işletilmesi ile bölgede kaliteli hizmet sunan, modern elleçleme ve depolama tekniklerine uygun bir antrepo haline getirilmek istenen yer ile ilgili teknik bilgiler verdiler.

İTSO Başkanı Lvent Hakkı Yılmaz ise, “Umat Umumi Mağazalar  Türk A.Ş.‘‘Umumi Mağazacılık’’ faaliyetinde bulunmak üzere 07.05.1937 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulmuştur. UMAT UMUMİ MAĞAZALAR TÜRK A.Ş. ; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yaklaşık %56 oranında hissedar olduğu, diğer hisselerinin de çeşitli oda ve borsalara ait olduğu Umumi Mağazacılık hizmeti veren bir şirkettir. Bu şirketin İskenderun’da faaliyet gösteren şubesi ise, 12.480 metrekare kapalı depo ve 10.800 metrekare betonlanmış sahada 1950’li yıllardan kalma yapılarla genel antrepoculuk faaliyetleri göstermektedir. Bu alanın, odamızca kullanımı için, daha verimli hale getirilebilmesi amacıyla, Limakport Genel Müdür Yardımcısı  Mehmet Ünlü tarafından bir proje çalışması yapılmaktadır. Limakport’a çok yakın bir lokasyonda atıl vaziyette bulunan eski ve bakımsız olan UMAT depolarının yenilenerek odamız tarafından işletilmesi ile bölgede kaliteli hizmet sunan, modern elleçleme ve depolama tekniklerine uygun bir antrepo haline getirmek için bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinin bölgemize ciddi bir katma değer sağlayacağına inanıyoruz. Bu gün burada LİMAK Müdürümüz  Mehmet Ünlü ve DOĞAKA Genel sekreteri Onur Yıldız  ile birlikte projenin teknik yönleri için toplandık. Önümüzdeki günlerde proje şekillenmeye başlayacak” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Limak Müdürü Mehmet Ünlü ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel sekreteri  Onur Yıldız’ın sunumunda, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO yönetim kurulu üyeleri Müfit Tennioğlu, Selma Yılmaz, Raşit Özyurt, Yusuf Yılmaz, Hıdır Güneş ve İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez  de yer aldılar.