Proje Adı : Turizm Sektöründe Kadın İstihdamını Geliştirme Projesi (TUSKİP 2010-2011 )
Proje Yürütücüsü : İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası
Proje Ortakları : •Mustafa Kemal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik
Yüksekokulu

•İskenderun Köylere Hizmet Götürme Birliği

Hibe Programı : Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı
Sözleşme Makamı : Merkezi Finans ve İhale Birimi
Proje Bütçesi – Süresi : 198,624.00 Euro – 12 Ay
Hedef Kitle : 50 Kadın
Projenin amacı : Proje kapsamında, İskenderunlu kadınlara yapılan ihtiyaç analizleri doğrultusunda, bölgede gelişen turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu ön büro, mutfak hizmetleri ve servis teknikleri konusunda eğitim verilmesi amaçlanmıştır.
Ulaşılan Sonuç ve Çıktılar : • 240 başvurudan seçilen 50 kadın, turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu ön büro, mutfak teknikleri ve servis teknikleri eğitimine katıldı.

• Hedef sektörün ihtiyaç duyduğu işgücü arzı sağlanarak yörenin sürdürülebilir turizm kalkınmasına katkıda bulunuldu, kayıtlı kalifiye kadın istihdamı arttı.

• Kadınlara projeye uyumlaştırma seminerleri verildi, mikro ve makro krediler konusunda bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi.

• Projeden elde edilen teknik kapasite ile yakın gelecekte oluşturulacak İskenderun Serbest Bölgesinin ihtiyaç duyduğu satış ve pazarlama elemanı yetiştirme eğitimi projelendirildi.

• 2 kadın kendi işini kurdu.

• 4 kadın istihdam edildi.