Proje Adı : Sektörel Dış Ticaret Takımları Projesi (2010-2011)
Proje Yürütücüsü : İstanbul Maden ve Metal İhracatçıları Birliği
Proje Ortakları : Çelik İhracatçılar Birliği

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası

Hibe Programı : İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı
Sözleşme Makamı : Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Proje Bütçesi – Süresi : 215.660,03 Euro – 12 Ay
Hedef Kitle : Üniversite Mezunu 50 Genç
Projenin amacı : Bölge firmalarının ihtiyaçlarına yönelik ara eleman yetiştirilmesi
Ulaşılan Sonuç ve Çıktılar : Proje kapsamında Hatay’da 50 işsiz üniversite mezunu genç çeşitli eğitimlerden geçirilmiştir. Bunun yanı sıra kişisel gelişim ve dil konularında da kendilerine önemli eğitimler verilmiştir. Projeyi 20 genç başarı ile tamamlamıştır. Bu gençlerimiz verilen eğitimler sayesinde tam donanımlı hale gelmiştir. Hatay bölgesi tarafından ihtiyaç duyulan dış ticaret uzmanları bu sayede yetişmiş oldu. Hayata geçirilen bu proje kapsamında ihtiyaç duyulan kalifiye eleman eksikliği giderilmiştir. Bu 20 katılımcı öğrencimiz, demir çelik alanında Antakya, Payas ve İskenderun Organize Sanayi Bölgeleri’nde konumlanmış bulunan, projeye destek veren sektörümüzün ve bölgemizin KOBİ’leri tarafından staj kapsamında istihdam edilmişlerdir. Bu firmalarımızın bir bölümü stajyer olarak aldıkları öğrencilerimize iş teklifi yapıp istihdam etmişlerdir.