Bu hafta itibariyle, aşağıdaki alanlarda mesleki yeterlilik sınavları başlatılmıştır.

Konuya ilişkin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından yazılan resmi yazı, belgelendirme ücretleri (yazı ekinde) ve başvuru formları ekte takdim edilmektedir.

Bu kapsamda, mesleki yeterlilik başvuru ve belgelendirme işlemlerinin başlatılması hususlarında desteklerinizi bekler, iyi çalışmalar dilerim.

Meslek Açıklama
Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Emlak Bürosu sahipleri, şirket yetkilileri bu belgeyi almalıdır. Mesleki yeterlilik belgesi almayan kişiler, Ticaret İl Müdürlüklerinden “Yetki Belgesi” alamayacak, faaliyetlerine devam edemeyecektir.
Emlak Danışmanı Seviye 4 Emlak bürosunda çalışan pazarlama ve satış personelinin bu belgeyi alması gerekmektedir. Mesleki yeterlilik belgesi almayan kişiler, gayrimenkul satış ve pazarlama faaliyetlerinde bulunamayacaktır.
Köprülü Vinç Operatörü Seviye 3 Kendi başına ve/veya bir işaretçi/sapancı yardımıyla; çeşitli türlerdeki köprülü vinçleri kablo ile uzaktan/kabinden kontrol ederek her türlü yük taşıyan kişilerin bu belgeyi alması gerekmektedir. Mesleki yeterlilik belgesi almayan kişiler için aylık kişi başı 775 TL idari para cezası uygulanacaktır.

Servis Aracı Şoförü Seviye 3 Okullara servis taşımacılığı yapan şoförlerin bu belgeyi alması gerekmektedir. Mesleki yeterlilik belgesi almayan kişiler, okullara servis taşımacılığı hizmeti veremeyecektir.

Saygılarımla,

Meltem Kartal