İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, İTSO yönetimi, Meslek Komitesi üyesi, Meclis üyeleri ve personellere yönelik ‘İş yerlerinde Pozitif Yönetim ve kuşak çatışması’ konulu eğitim verildi.
İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda hafta sonu İletişim Uzmanı, Dr. Cengiz Tavukçuoğlu, sine vizyon destekli olarak verdiği eğitimde, günümüz şartlarında çalışan personellerin karşılaştıkları sorunları örneklerle anlattı.
Eğitim Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “İş yerlerinde pozitif yönetim anlayışının benimsenmiş olması, işletmenin performansı açısından oldukça önem arz etmektedir. Pozitif yönetimin amacı, ekiplerin ve bireylerin güçlü yönlerine odaklanarak, onları bulunduklarından daha iyi bir noktaya taşımak olarak ifade edilebilmektedir. İş yerinde pozitif yönetim, kurum içinde eleştirel bir iletişim anlayışının ortadan kaldırılarak, bunun yerine sürekli geliştirme kültürünün güçlendirilmesidir. Şirketlerde pozitif yönetim anlayışının hakim olması, çalışan bağlılığının ve motivasyonun artmasını ve buna bağlı olarak da şirket performansında artış olmasını sağlamaktadır” dedi.
İletişim Uzmanı, Dr. Cengiz Tavukçuoğlu, iş yerlerinde çalışan personellerin kapasitelerini sonuna kadar kullanmaları halinde en güçsüzlerin bile çok şey başarabileceğine vurgu yaparak; “Çalışanlarımız iş, aile ve çevresel faktörlere karşı duyarlı olmalıdır. Başarının temelinde kişinin kendi iş becerisinin yanın sıra, aile ve iş ortamında çalışma arkadaşları ile uyum içerisinde hareket etmesi, görevlerini zamanında ve özenle yerine getirmesi, sürekli kendini yenilemesi, modern çağın teknolojilerini işine göre kullanabilmesi işinde daha başarılı hale gelecektir. Yaptığımız işte her şeyden önemlisi işimizi sevmemiz lazım” şeklinde konuştu. Yaklaşık altı saat süren eğitim toplantısında iletişim uzmanı Dr.Cengiz Tavukçuoğlu, günümüz şartlarında insanların karşılaştıkları sorunları görsel olarak anlatırken, eğitime katılanları kimi zaman güldürdü, kimi zaman da gülerken düşündürdü. Çalışanlar da ve ailelerde sosyal medyanın da önemli bir etken olduğuna dikkat çeken Dr.Tavukçuoğlu, “Bizler aile bireyleri olarak kuşak çatışmalarına karşı daha duyarlı olmamız lazım. Çocuklarımız bu bakımdan bizler için çok önemlidir. Anne ve babalar olarak çocuklarımız için bizler bir modeliz. Bu bakımdan çocuklarınızı evden ve teknolojiden uzaklaştırın, açık havaya çıkartın, onlara uçurtma yapın. Koşsunlar, ayakları toprağa değsin, el işi ve sosyal beceriler kazansınlar” dedi. Eğitim sonunda ise, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, günün anısına İletişim Uzman Dr. Cengiz Tavukçuoğlu’na kahve fincandan oluşan plaketi takdim etti. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, İTSO yönetimi, Meslek Komitesi üyesi, Meclis üyeleri ve personellere yönelik ‘İş yerlerinde Pozitif Yönetim ve kuşak çatışması’ konulu eğitime İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip Üye Necat Özkaya, İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakıf Başkanı Doğan Erten, İTSO Meclis üyeleri, Meslek Komite üyeleri, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez ve İTSO personelleri katıldı.