Hatay Vergi Dairesi Başkanı  Nazmi Erol ve SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, borçların yeniden yapılandırılması ile ilgili mükelleflere ortak çağrıda bulunarak  fırsatı değerlendirin” dedi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ve SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal konuşmacı olarak katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen; “Bu gün burada üyelerimiz ve esnaflarımız için önemli bir toplantıda bir araya gelmiş bulunuyoruz. Hükümetimizin, Maliye Bakanlığının ve Sosyal Güvenlik Kurumun geçmiş dönemdeki borçlar ve alacakların son kez yeniden yapılandırılması ile alakalı son bir yapılandırması daha var. Bu yapılandırmanın önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Bu fırsattan yararlanılması için mükelleflerimizin bu süreyi iyi değerlendirmelerini temenni ediyoruz” dedi. Ardından söz alan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım ise, “Bildiğiniz gibi 7020 sayılı yasa, 7636 sayılı yasadan sonra tamamlanmak üzere çıkartılmış bir yasadır. 7636 sayılı yasanın eksikliklerini gidermek amacıyla çıkan bu yasanın çıkması mükelleflerimiz açısından çok iyi olduğunu düşünüyorum. Bu güne kadar borçlarını ödeyemeyen mükelleflerimizin yeni bir imkana kavuşarak bu geçmiş aylardaki 7636 sayılı yasadan sonraki dönemden 31 Temmuza kadar olan zaman dilimindeki borçların yapılandırılması konusunda yeni bir imkan verildi. Bunun dışında çok geniş kapsamlı bir af olduğu için mükelleflerimiz için bu yapılandırmanın çok büyük bir fırsat olduğunu belirtmek istiyorum. Su parasından tutun da çiftçinin elektrik parasına, trafik cezalarına kadar çok geniş bir yelpazede af uygulaması var. Bu fırsatın çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu günkü toplantıda bu bakımdan çok önemlidir. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odamıza bu konuda göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı da teşekkür etmek isterim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ve SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, katılımcılara sine vizyon destekli olarak ‘7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun’ ile ilgili sine-vizyon destekli olarak  detaylı bilgiler verdiler. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun’ ile ilgili bilgilendirme toplantısına Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal İskenderun SGK Müdürü Bilgin Çam, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO  Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, İTSO Yönetim kurulu üyeleri Bülent Seküçoğlu ve Gassan Kuran, İTSO Meclis üyeleri, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, Mali müşavirler, iş adamları ve davetliler katıldılar.