İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İskenderun Sebze Meyve Satıcıları ve Manavlar Odası’na ziyaret ederek, pazarcı esnafının sorunlarını dinlediler.

İskenderun Sebze Meyve Satıcıları ve Manavlar Odası Başkanı Münir Sürmelioğlu ve yönetimi ile görüşen İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Pazarcı esnafının sorunlarını dinledi.  İskenderun’a daha kapsamlı ve modern bir sebze haline ihtiyaç duyulduğunu belirten  İskenderun Sebze Meyve Satıcıları ve Manavlar Odası Başkanı Münir Sürmelioğlu; “Şu an mevcut Sebze Halinin bulunduğu yer gerek şehir merkezine, gerekse çevre ilçe ve köylere uzak olmasından dolayı sıkıntı yaşıyoruz.  Özellikle gelen mallar elde kalıyor bir soğuk depomuz ve sebze ve meyvelerin muhafaza edileceği yerimiz mevcut değil. Bu konuyu yetkililere iletmemize rağmen hala somut bir çözüm bulunamadı. Hatay’ın ilçelerinden Antakya merkez, Reyhanlı, Kırıkhan, Hassa, Dörtyol Arsuz ve çevresinden gelen seyyar satıcılara mal verdiğimiz gibi bu bölgelerden de sebze ve meyveler geliyor. Ancak bulunduğumuz yer, gerek sanayi bölgesi gerekse şehre uzak olmasından dolayı satışlar istenildiği düzeyde olmuyor. Satılmayan ve elde kalan mallarda özellikle sıcak havalarda bozuluyor. Şu an Sebze halinde 35-40’a yakın komüsyoncularımız  iş yerlerini devretmek istiyor. Durumlarımız  pek iyi değil. Acilen İskenderun’a yakışır bir sezse halinin yapılması lazım.  Bu da Hatay, İskenderun Arsuz kavşağında olan ve ulaşımı kolay olan Nardüzündeki Organize Sanayi Bölgesinde yapılabilir. Bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz” dedi.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz  ise, “Seçim sonrası üyelerimize yönelik ziyaretlerimiz devam ediyor. Bu ziyaretler kapsamında sorunları yerinde dinliyor, çözüm için girişimlerde buluyoruz ve bu sorunları en yetkili birimlere ulaştırmak için çaba sarf ediyoruz. Şu an Sebze halinin olduğu arsanın limana yakın olması lojistik merkezi için de son derece  musait bir yerde olması nedeniyle farklı bir şekilde değerlendirilebilir.  Sebze Hali’nin Arsuz Karaağaç Nardüzü bölgesinde soğuk hava depolarının da yapılacak bir bölgede yeniden inşa edilmesi için çalışmalar yapılabilir. Bu konuda sizlerle hem fikiriz. Hatay Valimiz ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş ile bu konuda sizlerle birlikte görüşerek, sebze halinin taşınması için girişimlerde bulunabiliriz. Zaten geçtiğimiz hafta Hatay Bilim Sanayi ve  Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Odamızda gerçekleştirilen ‘Arsuz Islah  Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sunumu yapıldı ve bölgedeki yatırım ve ıslah çalışmaları ele alındı. Söz konusu yere Sebze ve Meyve Halinin kurulması için sizlerle hem fikiriz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.