İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Güven Makina Sanayi Tesislerine nezaket ziyaretinde bulundular.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter ve İTSO yönetim kurulu üyesi Gassan Kuran, Güven Makina Tesislerini ziyaret ederek,  Güven Makine yönetim kurulu başkanı Cemil Kirmit, Genel müdür yardımcısı Metin Kirmit ve İmalat müdürü Mehmet Kirmit ile görüşerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

4 Kıta ve 52 ülkeye ihracat yapan Güven Makina Tesislerinde Slobaz,Damper, Transmikser, Treyler başta olmak üzere her türlü tanker imalatı yaptıklarını belirten Güven Makina  Sanayi yönetim kurulu Başkanı Cemil Kirmit ; “1977 yılında İskenderun’da küçük bir sanayi sitesinde işimi kurduktan sonra uzun yıllar bu sektörde mücadele ettim. Şu an İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde çocuklarım ve ekibim ile birlikte 4 kıta ve 52 ülkeye her türlü tanker ihracatı yapmaktayız. Türkiye’nin önde gelen treyler üreticisi olma vizyonumuzu daha ileriye götürerek sanayimizi uluslararası alanda ilk sıralarda yer almaktan onur duymaktayız. Üretmiş olduğumuz Slobaz, Küvet Damper, Damperli Slobaz, Ağır tonajlı araçlar başta olmak üzere araç üstü imalatlarda da sektörde yüzde 50 Pazar payına ulaştık. Üretimin yanı sıra istihdama, bölge ve ülke ekonomisine de kaktı vermenin onurunu yaşıyoruz” dedi. İTSO  Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da, Kirmit ailesinin İskenderun’a ayrı bir değer kattığını belirterek; “Bölge ekonomimiz için yapmış olduğunuz çalışmalar gerçekten takdire şayandır. Bu gün burada imalathaneyi gezdik ve üretimi yerinde gördük. Her gün bir tankerin bitirildiğini, bu sayının ise talep halinde arttığını ifade ettiniz. Bölgemiz Uluslar arası nakliye, inşaat ve hizmet sektörü bakımından önemli bir potansiyele sahip. Sizler de, bu taleplerin karşılanması yönünde yapmış olduğunuz bu yatırımlarla gerek ekonomimize, gerekse bölge insanımıza iş aş ve istihdam sağlamaktasınız. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.” dedi. Güven Makine Sanayi yönetim kurulu Başkanı Cemil Kirmit, yatırım için yer sıkıntısı çektiklerini belirterek, yer bulunması halinde önümüzdeki yıllarda daha geniş ve daha büyük tesislerde yatırım yapmak istediklerini de ifade ederek, yer konusunda yetkililerden taleplerinin olduğunu vurguladı.