For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
I Accept

İTSO yönetim kurulu üyeleri, Antakya’da düzenlenen ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katıldığı ‘Bölgesel İstişare Toplantısı’na’ katıldılar.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara ‘‘Burası Türkiye Burada İş Var’’ sloganıyla yapılan 2019 İstihdam Seferberliği devlet desteklerinin yer aldığı sunum izlettirildi.

Hatay’ın sorunlarının ele alındığı toplantıda özellikle sınır kapılar, Reyhanlı Barajı, Samandağı Antakya yolu, Amik Ovasındaki çiftçilerin durumları başta olmak üzere bir çok konular gündeme geldi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan   ‘Bölgesel İstişare Toplantısında Bakanlık olarak yaptıkları hizmetleri anlattı.

Bakan Pekcan lisanslı depoculuk sistemin geliştirdiklerini ve ürün ticareti yapılabilmesi için ürün ihtisas borsasını kurduklarını söyledi. Bakan Pekcan “iç ticaretin daha kolay ve elverişli koşullarda yapılabilmesi için özellikle lisanslı depoculuk sistemini geliştirdik ve lisanslı depodaki ürünlerin elektronik ortamda ürün ticareti yapılabilmesi için ürün ihtisas borsasını fiilen kurduk. 2019 hasat mevsiminde ürün ihtisas borsasında ürünlerin ticaretini yapabiliyor olacağız. Merkezi sicil kayıt sistemi için mersis sistemini kurduk. Çekte güvenin sağlanması için karekod uygulaması başlatmıştık. Şimdi bono ve senette de karekod uygulamasını başlatıyoruz. Daha da önemlisi artık çek ve bonoyu elektronik ortamda alıp verebileceksiniz. U çekin ve bononun geçmişini siz bilgisayarınızdan online olarak takip edip sorgulayabileceksiniz. Hangi bankalardan bu çeki tahsil edebileceğinizi görebileceksiniz. Ayrıca Elektronik ticarette güvenlik ve hizmet kalitesinin arttırılması için güven damgası sistemini oluşturduk. Bu damgayı taşıyan sistemlerde portallarda daha güvenli alış veriş yapabileceksiniz” dedi.

Toplantı soru cevap şeklinde devam etti.

Bakan  Ruhsar Pekcan’ın Bölgesel İstişare toplantısına Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ak Parti Hatay milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Hacı Bayram Türkoğlu,  Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter,

İTSO yönetim kurulu üyeleri Selma Yılmaz, Raşit Özyurt, Müfit Tennioğlu ve İTSO meclis üyesi Rafi Sümbültepe, Oda Borsa Temsilcileri ve iş insanları katıldılar.