İTSO Başkanı Yılmaz, “Yeni döneme Beyaz sayfa açarak ekonominin konuşulduğu, projelerin daha fazla üretildiği bir çalışma içerisinde olacağız”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nda 54 üye ve 22 Meslek Grubundan oluşan Meclis üyelerinin seçilmesinin ardından, ilk toplantısını yapan Meclis, yeni  Başkan ve yönetimini de belirledi.

Tek liste halinde gidilen seçim sonunda Levent Hakkı Yılmaz, Meclis üyelerinin tamamının oyuyla güven tazeleyerek yeniden İTSO Başkanlığına getirildi. İskenderun ekonomisine yön verecek olan yeni yönetim, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve yeni yönetiminin yanı sıra TOBB ve Disiplin Kurulu üyelerini de belirledi. İTSO Meclisi, öğleden sonra gerçekleştirdiği ikinci oturumda ise  İTSO Meclis Başkanı ve  vakıf yönetimini belirledi.

İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez, Meclis üyelerini oy kullanmaları için Meclis kürsüsünden tek tek oy kullanmaya davet etti.

Meclis üyeleri iki kez sandık başına giderek önce Meclis Başkanlığı daha sonra da Vakıf Başkan ve yönetimi için oylarını kullandılar.

Öğleden sonra yapılan seçimlerde İTSO Meclis Başkanı Okan Belli olurken, İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı da yeniden Doğan Erten oldu.

İTSO Başkanı Yılmaz, Yeni döneme Beyaz sayfa açarak başlıyoruz.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz,  seçimlerin sona ermesi, sandıkları açılmasının ardından Meclis üyelerine hitaben yaptığı ilk selamlama konuşmasında; “Çok değerli yönetim kurulu üyelerim ve Meclis üyesi arkadaşlarım. Bu gün iki ayrı seçim süreci geçirdik. Sabah yönetim kurulu ve TOBB Genel Kurul Delagasyon seçimleri ile öğleden sonra Meclis Başkanı ve Vakıf Başkanımız ve yönetimini sizlerin oylarıyla belirledik. Bizlere bu onurlu görevi veren tüm Meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İskenderun’u temsil eden bu meclisin Herkese tüm İskenderun’a ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah bizim bu ikinci dönemimiz  birlik ve beraberlik içerisinde kavga gürültü yaşamadan bölgemiz ekonomisine değer katacağımız faaliyetleri konuşarak  yeni süreci  el birliği ile yürüteceğimize yürekten inanıyorum.  İTSO’da 19.yılıma girdim. 19 yıldır Meclis üyeliği, yönetim kurulu üyeliği ve ikinci dönemimde de Yönetim Kurulu Başkanı olarak burada bulunmaktayım. Bu süre zarfından çok şey öğrendik. Ama son beş yılda öğrendiklerimizi zannediyorum  50 yıldır öğrenmedim. Artık geçmişe dönmek istemiyorum. İTSO’ya yeni beyaz bir sayfa açarak kolları sıvayıp   yeni dönemimizde, hep birlikte İskenderun ve bölge ekonomisine değer katacak projeler üretmeyi hedefliyoruz. Şu an aramıza yeni katılan Meclis üyelerimiz de var. Hepsi istihdam sağlayan bölge ekonomisine önemle değerler katan çok önemli işler yapan iş adamlarımızdan oluşmaktadır.  Geçmiş dönemde yaşadığımız olumsuzluklar artık geride kaldı. Bu dönemde  Projelerin konuşulduğu, ekonominin konuşulduğu İskenderun ve bölgemize faydalı işler yapılacak çalışmalara hep birlikte imza atacağımıza inanıyorum. Bu vesile ile İTSO’nun yeni yönetimi ve Meclisinin bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Levent Hakkı Yılmaz Başkanlığında, İTSO Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Gassan Kuran
Selma Yılmaz
Muhsin Yeter
Müfit Tennioğlu
Rüçhan Sanem Akpınar
Mehmet Ünüvar
Raşit Özyurt
Hıdır Güneş
Mahir Taner
Yusuf Yılmaz

TOBB Genel Kurul Delegeleri: