Ticaret Sicili Müdür Vekili Sezin ÖZDEMİR ve Oda Sicil Memuru İrem Kırık  Mersin’de düzenlenen kıyaslama ve mevzuatlar ile ilgili fikir alış verişinde bulundular.

Odalar bünyesinde hizmet veren Ticaret Sicili Müdürlüklerinde Türk Ticaret Kanunu, şirket sözleşmeleri ve ilgili mevzuat hükümlerini doğrultusunda kuruluş, değişiklik ve kapanış işlemleri tesis edilmektedir. Mevzuatın çeşitli olması ve bu mevzuat hükümlerinin güncel gelişmeler çerçevesinde sürekli revize edilmesi sebebiyle uygulamada birtakım güçlükler ve karışıklıklar yaşanmaktadır. İşlem hacmi ve işlem çeşitliliği açısından çok yoğun olan Mersin Ticaret Sicili Müdürlüğü’ne ziyarette bulunularak İskenderun Ticaret Sicili Müdürlüğü uygulamalarının kıyaslanması ve daha önce hiç karşılaşılmamış tescil türlerinin gözlemlenmesi, çok detaylı işlemler olan birleşme, bölünme ve tür değişikliği tescillerinin incelenmesine imkân sağlamıştır. Kanunun yoruma açık noktaları Mersin Ticaret Sicili Müdürü Sayın Halis Çakır ile birlikte mevzuat incelemesi yapılarak görüşülmüştür. Ayrıca Mersin Ticaret Sicili Müdürlüğü’nün kuruluş, değişiklik ve terkin tescillerini yürütme yöntemleri yerinde incelenmiştir. 17.01.2020 tarih ve 31011 sayılı Ticaret Sicili Müdürlükleri hakkında tebliğin ilgili maddeleri gereği, odalar arası işbirliği çerçevesinde yapılmış olan bu mesleki ve bilgilendirme ziyareti kapsamında oldukça faydalı bilgiler edinilmiştir.

Ziyarete İskenderun Ticaret Sicili Müdür Vekili Sezin ÖZDEMİR ve Oda Sicil Memuru İrem KIRIK katılmıştır.