İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Personelleri kendi bünyelerinde düzenlenen eğitimlerin yanı sıra diğer Oda ve Borsaların düzenledikleri eğitimlere de katılarak, bilgi, birikim ve tecrübelerini arttırıyorlar.

17-19 Eylül tarihleri arasında Adana Ticaret Odası’nda, Murat Odacı’nın eğitmenliğinde düzenlenen “ Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimi ”ne İTSO Genel Sekreteri Figen GÜL DÖNMEZ ve Dış Ticaret Personeli Meltem KARTAL katıldı. Eğitimin amacı, işletmelerin dış ticaret yönetimi departmanlarında çalışan veya bu alanda kariyer hedefleyen bireylerin, dış ticaret alanında temel seviyelerini arttırmaktır. Eğitimin konusu, dış ticarette teslim şekilleri, lojistik operasyon, taşımacılık yönetimi ve sigorta sistemleri, ödeme şekilleri, tahsilat risklerini minimize etme ve dış ticarette kullanılan evraklardır.

Aynı esnada Adana Ticaret Odası’nın akreditasyon ve kalite birimleri ile görüşülmüş kıyaslama yapılmıştır. Ayrıca dış ilişkiler birimi ziyaret edilmiş, projeler ve uygulamalar hakkında istişare edilmiştir.