Hatay Gastronomi Fest İstanbul 2019 lansmanı, uluslararası düzeyde gastronomi sektörünün ileri gelenlerine ve ziyaretçilerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunuyor.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası da, İstanbul Maltepe de düzenlenen Hatay Gastronomi Günlerine katıldılar. İTSO Meclis Başkanı Okan Belli, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyeleri Müfit Tennioğlu, Raşit Özyurt, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez, İTSO  Dış Ticaret memuru ve Fuar Organizasyon sorumlusu Meltem Kartal, yer aldılar.

Eşsiz tatlarında her medeniyetin izini taşıyan Hatay’ın kültürel ve gastronomi zenginliklerini ulusal ve uluslararası arenaya taşımayı hedefleyen “Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri”, Hatay Valiliği himayesinde, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin (HESOB) koordinesinde Hatay Büyükşehir Belediyesi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Oda, borsalar ve kaymakamlıkların ortak katılımıyla bu gün İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı’nda gerçekleşti

“İstanbul Hatay Günlerinde, On binlerce yıl önceden günümüze kadar gelmiş kadim bir kültüre sahip olan Hatay’da; mutfak kültürü, yüzyıllardır kullandığı mutfak araç gereçleri ve yöresel yemeklerin yanı sıra Hatay’ın marka değerleri, Demir-Çelik sektöründen, filtre sektörüne, künefesinden, diğer tüm değerler, İstanbul halkının ve ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.