İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası heyeti,  21-24 Eylül 2017 tarihleri arasında Hollanda’ya işi gezisi düzenledi.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, yönetim kurulu İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez ve meclis üyelerinin yer aldığı Hollanda ziyaretinde, iki ülke arasında karşılıklı ticari ilişkiler ele alındı.

İTSO heyeti, Hollanda Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun’a ziyaret ettiler. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Sayın Tolga Orkun’a İskenderun’un ekonomik ve genel durumu ile ilgili sunum yaptı.  Ziyarette ayrıca İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, günün anısına Başkonsolos Tolga Orkun’a Plaket hediye etti. İTSO heyetinin ziyaretinden dolayı memnuniyetini bildiren Başkonsolos Tolga Orkun, “İskenderunlu yatırımcılarımıza ve iş adamlarımıza her daim kapımız açık” dedi. İTSO heyeti Romanya ziyareti kapsamında çeşitli fabrikalarda ve iş yerlerinde incelemelerde bulundular.  Gezi kapsamında peynir üreticileri ve ambalaj firmaları gezildi. Peynirlerin üretim ambalajlama, satış ve ihracat süreçleri hakkında bilgiler alan İTSO heyeti, Hollandalı firmalarla ikili diyaloğa geçtiler.

Hollanda ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Yönetim kurulu ve meclis üyelerimiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Hollanda ziyaretinde çeşitli iş ve protokol ziyaretlerimiz oldu. Bu tür ziyaretler, ikili ilişkilerimizin artmasına, yatırım, ithalat ve ihracat ilişkilerimizi de güçlendirebilir. Amsterdam Başkonsolosumuz Tolga Orkun’a da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bizimle yakından ilgilendi” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Rapor