For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
I Accept

“İskenderun Limanı Ortadoğu’nun en önemli limanlarından birisi”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri i Limak Port müdür yardımcısı Mehmet Ünlü ve yetkililerle bir araya geldi.

İTSO’nun daveti ile İskenderun’a gelen Kahramanmaraş Temsan Makine Mümessillik A.Ş. Genel müdürü Cem Erdoğrul, ziyaret kapsamında Limak Port’u da ziyaret ederek, İskenderun Liman faaliyetleri hakkında yetkili birimlerden bilgiler aldı.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, ziyarette yaptığı konuşmasında, “Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraşta ziyaret ettiğimiz Cem Erdoğrul beyi şehrimize davet   etmiştik. Bu günde Şampiyon Filte Fabrikamızı ve ardından İskenderun Limanımızı ziyaret etmek istedik. İskenderun Limanı bölgemiz ekonomisinde önemli bir yere sahip ve son yıllardaki özellikle konteyner ve transit taşımacılıkta kapasitesini hızla arttırdığını görüyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Temsan Makine Mümessillik A.Ş. Genel müdürü Cem Erdoğrul da İskenderun sanayisi ve Limanı ile önemli bir potansiyele sahip olduğuna vurgu yaptı.

İTSO yönetiminin ziyaretinde, İskenderun Limanı ve bölge ekonomisi ele alındı.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Limak Prot müdür yardımcısı Mehmet Ünlü, İskenderun Limanının bölgemiz ve Ortadoğu için önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek; “Limak Holding olarak önemli çalışmalar yapmaktayız. 1980-1990 yılları arasında İskenderun Limanına gelen gemilerin yoğunluğu ve bölge ekonomisine sağladığı faydaları hepimiz çok iyi biliyoruz. O dönemde İskenderun esnafı da limanın aktif bir şekilde faaliyette bulunmasından dolayı çok iyi durumdaydı. İşte bizler de o günleri getirmek için çaba sarf ediyoruz. Ortadoğu’daki  komşu ülkelerle  ikili görüşmelerimiz ve ziyaretlerimiz oluyor. Bu konularda ciddi mesafeler alındı. Bunun karşılığı teknik anlamda baktığımız da 1 milyon tüyo  konteyener  elleçlememizi 3 milyon tüyoya kadar çıkabilecek alanımız var. Bu da bölgedeki  transit yüklerle mümkün. Limak Port olarak İskenderun Limanını İran, Irak başta olmak üzere diğer Ortadoğu ülkelerde hatırlatmaya çalışıyoruz. Bu konuda Altyapı oluşturulması gerektiğine inanıyoruz. İTSO yönetimine de bizimle birlikte bölgemiz ekonomisini hareketlendirecek çalışmalarda yer almalarını bekliyoruz. 1 yıla kadar bölgemizde ciddi hareketler bekliyoruz. İskenderun Stratejik olarak çok önemli bir noktada yer almaktadır. Ortadoğu’ya yakın olması bölgemiz için çok önem arz etmektedir. Bizler bu yüklerin hepsini getirmeye talibiz. Diğer limanlara gelen yüklerin dışında buraya hiç gelmeyen yükleri getirme adına  çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Limak Port ziyaretinde, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Okan Belli, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO yönetim kurulu üyeleri Selma Yılmaz, İTSO Genel sekreteri  Figen Gül Dönmez, İskenderun Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci yer aldı.