İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İstanbul Sanayi Odası   tarafından her yıl  yapılan  Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında sıralamaya giren İskenderunlu Firmaları tebrik etti.

İTSO Başkanı Yılmaz yaptığı değerlendirmede,  Üreten ve istihdama katkı sağlayan firmaları tebrik ederek, “1975 yılından sonra tarıma dayalı ekonomiden kurtulup, sanayiye dönük üretim hamlesi başlatan bölgemizde özellikle Demir-Çelik üretimi ön plana çıkmaktadır.  İskenderun bölgelerinde Demir-Çelik üretiminin önem kazanmasıyla birlikte öne çıkan Hatay firmaları ülke ve bölge ekonomisine ve istihdama önemli katkı sağlıyor..

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl yapılan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması 2018 yılı sonuçları kapsamında,  İskenderun sınırları içerisinde ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı firmalar arasından listeye giren;

-Isdemir

-Toscelik Profil ve Sac

-Tosyalı Toyo

‘Tosyalı Filmasin ve İnşaat Demiri

-Tosyalı Demir Çelik

-Toscelik Spiral

-Bastug Metalurji

-Atakas Çelik

-Ekinciler Demir Çelik

-Yazıcı Demir Çelik

-Noksel Boru

Bölgemizde lokomotif görevi gören Demir-Çelik sektöründe dereceye giren firmalarımızı kutluyorum. Firmalarımıza üstün başarılarından ve İskenderun’umuza, bölgemize verdikleri katkılarından dolayı, İskenderun Ticaret ve Sanayi odası olarak başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz” dedi.