“Okuyan toplumlar ekonomide söz sahibi olur”
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Belediyesi tarafından düzenlenen İskenderun 1. Kitap Günleri, Fuarının açılışına katıldı.
İskenderun Anıt Alanında düzenlenen 1.Kitap Fuarının açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.
İskenderun 1. Kitap Fuarının açılışına Ak Parti Hatay milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Hatay Valisi Rahmin Doğan, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İlçe Belediye Başkanları, protokol üyeleri, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve kalabalık halk topluluğu katıldı.
Fuarın açılış konuşmasını yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” 100 yazar,70 stant ve 180 yayınevlerinin katıldığı dopdolu bir programa sahip olan 1. Kitap Günleri 16 Şubat akşamına kadar sürecek. Kitap günlerinde yazarlarımız okurları ile buluşacak. Ayrıca söyleşi programlarımda düzenlenecek. Özellikle gençlere okuma sevgisi aşılamaya yönelik olarak düzenlenen Kitap Günleri’nde birçok ünlü yazar kitaplarını imzalayacak, okurlarıyla söyleşilerde bulunacak” dedi.
Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından İskenderun 1. Kitap Fuarının açılışı gerçekleşti. Açılışta İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da yer aldı. Protokol üyeleri ile birlikte Kitap fuarını gezen İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, kitap okuyan toplumların ekonomik, sosyal ve kültürel yönden daha da geliştiğine dikkat çekerek, her yaştan insanlara kitap okuma tavsiyesinde bulundu.