İTSO Temmuz ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Okan Belli Başkanlığında gerçekleştirildi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı meclis toplantılarında, meslek komite üyeleri kendi meslekleri ile ilgili sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili İTSO meclisini bilgilendiriyorlar.

İTSO Meclis üyesi ve 9.Meslek komite Başkanı Mahmut Karagüzel Temmuz ayı meclisinde söz alarak kendi sektörlerinde yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Karagüzel konuşmasına; “Esnaflar olarak genel anlamda sıkıntılarımız aynı ancak  en önemli sıkıntıların başında zincir marketler gelmektedir. Bu konuda sürekli gündeme geliyor. Bizim burada çözüm önerimiz şu, en azından nüfus planlamasına göre hareket edilmesi veya kilometre bazında hareket edilmesini, bu konuda bir çalışma yapılmasını öngörebilir, TOBB’a bu konuda başvurulabilir. Şehrin her köşe başında marketler var ve bizim marketler bunların arasında kayboluyor. Zaten ekonomi ve piyasaların durumu ortada. Hepimiz sıkıntı içerisindeyiz. Yerel esnaflara sahip çıkılması için çalışmalar yapılmalı, projeler üretilmeli, ilan, reklam ve   billboard çalışmasını talep ediyoruz. Komitemizi ilgilendiren diğer bir konu ise gıda yardımları, ikram paketlerinin alınması,  ramazan paketlerinin yapılması konularını birkaç defa gündeme getirdik. Burada perakendeciler, toptancılar 9. Gurupta en azından 9. Gurubun meclis üyelerinden fikir alış verişinin yapılmasını son beş yıldır verilen marketlerden değil de diğer üyelerimizden de yapılması konusunda çalışmalar yapılmasını talep ediyoruz. En önemli sorunlarımızdan birisi de tüm esnaflarımızı ilgilendiren bir konu vergi levhası olmayan esnafların tüm sektörde olduğu gibi bizim sektörü de zor duruma düşürmektedirler. Merdiven altı faaliyet gösteren bu işletmeler sektörümüzde sıkıntı meydana getiriyor. En önemli istek ve taleplerimizden biri ise geleneksel hale getirilmesini istediğimiz ki bu sadece 9. Gurup için değil tüm guruplar için faydalı olacağını İskenderun ekonomisine destek  olacağını düşünmekteyiz. İskenderun’da bir yerel fuar kurulmasını istiyoruz. İTSO öncülüğünde, belediyenin de katılımı ile veya Deniz Ticaret Odası ve diğer odaların da katılımı ile Anıt alanında her yıl belirli günlerde fuar kurulabilir. Bir çok illerde bu tür etkinlikler yapılmaktadır. Tüm sektörlerimiz için bu fuarın ekonomik sosyal ve kültürel anlamda faydalı olacağını düşünmekteyiz.  İskenderun’da yıllardır yapılmıyor.  Fuar organizasyonunun kurulmasını ve bu yönde çalışmalar yapılmasını da talep etmekteyiz. Üyelerimize ve kendi gurubumuza yönelik nefes kredisinin kullandırılması noktasında da çalışmalar talep etmekteyiz” dedi.