Hatay Ro-Ro Başkanı Güler, “Kiralama yöntemiyle başlayalım talepleri görelim”

Hatay Ro-Ro Yönetim kurulu Başkanı ve Ak Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında Ro-Ro seferleri ,  İskenderun ve Samandağ’ından Mersin Marina, Kıbrıs Gazi Mağusa ve Lübnan Beyrut ‘a yapılması düşünülen Deniz Otobüs seferleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İTSO Başkanı Yılmaz; “iş dünyası olarak gelişmeleri yakından takip etmekteyiz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Afrinde hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemiz tarafından başlatılan Zeytindalı Harekatının zaferle sonuçlanmasını temenni ediyor, kahraman Mehmetçiğimizin ülkemize sağ salim dönmelerini diliyorum. Bilindiği üzere Hatay Büyükşehir Belediyemiz tarafından bölgemize değer katacağı düşünülen Hatay Deniz Otobüsü projesiyle ilgili bazı çalışmalar yapılmaktadır. İş dünyası olarak gelişimini yakından takip ettiğimiz bu projenin teknik detaylarına ilişkin gerekli bilgilendirmeler Hatay RO-RO Anonim Şirketi’nin Değerli Başkanı Sayın İbrahim Güler tarafından bugün bizlerle paylaşılacaktır. Bizlere aktaracakları bilgilerden dolayı kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum. Faydalı olacağına inandığımız toplantımıza tekrar hoş geldiniz diyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” Dedi.

Hatay Ro-Ro Başkanı Güler, “Kiralama yöntemiyle başlayalım talepleri görelim”

Hatay Büyükşehir Belediyesinin kısa adı HADO olan Hatay deniz Projesinin satın almak suretiyle İskenderun ve Samandağından başlatacakları deniz otobüs seferleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Hatay Ro-Ro Yönetim kurulu Başkanı ve Ak Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, “Feribot konusu ile alakalı yaklaşık bir aydır Hatay’da bir gündem oluşmakta. Bizim burada yapmak istediğimiz, bu çalışmanın gerçek fizibilite çalışmasının yapılarak,  projenin detaylı bir şekilde halka anlatılması lazım. Bizler Hatay’ın yararına olan her türlü projede her çalışmanın yanında olmaktayız. Yine bunun yanında Hatay’a katkı sağlamayacağını düşündüğümüz memleket ve Hatay’ın faydasına olmadığını tespit ettiğimiz proje çalışmalarıyla ilgili de bize düşen Ro-Ro bilgileri detaylarıyla, teknik çalışmalarıyla Hataylılara anlatmak ve takdiri kıymetli milletimize bırakmaktır. Burada bulunuş amacımız budur” dedi.  Hatay Ro-Ro Yönetim Kurulu ve AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler konuşmasının devamında ise; Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin İskenderun, Samandağ, Mersin ile İskenderun/Gazimağusa ve Beyrut Deniz Otobüsü seferlerini başlatmasına yönelik projeye karşı olmadıklarını belirterek, “Bu gemi Yunanistan’dan alınacak diyorlar. Oysa Kamu İhale Kanunu buna izin vermez. Suç işlerler. Kaldı ki 25 milyon lirayı gemi satın alacağınıza, Mersin’de hazır gemi duruyor. Kiralama yöntemiyle, çok daha ucuza başlayalım. Burada ki talebe göre, ikinci adımı atarız. Ama bu şekilde, zorlamayla olmaz. Samandağ’da iskele yok, gümrük yok. Siz bugün gemi satın almaya çalışsanız bile, 23 Nisan’a yetişmez. İskenderun ile ilgili olan bir projede Deniz Ticaret Odası ile görüşülerek konunun teknik yönü hakkında daha detaylı görüşmeler yapılabilirdi.” dedi.

Toplantıda ayrıca Konu ile ilgili Mustafa Özer tarafından sine vizyon destekli olarak teknik bilgiler verildi.

İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Hatay Ro-Ro Yönetim Kurulu ve AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkanı, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO muhasip üye Necat Özkaya, İTSO yönetim kurulu üyeleri, İTSO Meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, siyasi parti  temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.