İskenderun’a soğuk hava Depolu modern bir semt pazarına ihtiyaç var”

İskenderun Sebze  Meyve Satıcıları ve Manavlar Odası yönetim kurulu üyeleri, İTSO’ya nezaket ziyaretinde bulundular.

İskenderun Sebze Meyve Satıcıları ve Manavlar Odası’nın İTSO  ziyaretinde ağırlıklı olarak, İskenderun ekonomisi ve pazarcı esnafının sorunları hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.

İskenderun Sebze Meyve Satıcıları ve Manavlar Odası Başkanı Münir Sürmelioğlu ziyarette yaptığı konuşmasında pazarcı esnaflarının sorunlarına dikkat çekti. Sürmelioğlu, Mevcut semt pazarının gerek bulunduğu yeri ve konumu gerekse potansiyel olarak İskenderun ve çevresindeki sebze  meyve ve komisyoncularının ihtiyacını karşılamadığını belirterek, İskenderun’a daha kapsamlı ve modern bir sebze haline ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı.

İskenderun Sebze Meyve Satıcıları ve Manavlar Odası Başkanı Münir Sürmelioğlu konuşmasında; “Şu an mevcut Sebze Hal’inin bulunduğu yer gerek şehir merkezine, gerekse çevre ilçe ve köylere uzak olmasından dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle sebze ve meyvelerin muhafaza edileceği Soğuk hava depomuz  mevcut değil. Soğuk hava deposunun olmaması nedeniyle özellikle yaz aylarında her gün meyve ve sebzeler zarar görüyor bu zararımız günlük 50 bin liraya kadar varabiliyor. Bu konuyu yetkililere iletmemize rağmen hala somut bir çözüm bulunamadı. Hatay’ın ilçelerinden Antakya merkez, Reyhanlı, Kırıkhan, Hassa, Dörtyol Arsuz ve çevresinden gelen seyyar satıcılara mal verdiğimiz gibi bu bölgelerden de sebze ve meyveler geliyor. Ancak bulunduğumuz yer, gerek sanayi bölgesi gerekse şehre uzak olmasından dolayı satışlar istenildiği düzeyde olmuyor. Satılmayan ve elde kalan mallarda özellikle sıcak havalarda bozuluyor. Acilen İskenderun’a yakışır bir sebze Hal’inin yapılması lazım. Bu da Hatay, İskenderun Arsuz kavşağında olan ve ulaşımı kolay olan Nardüzündeki Organize Sanayi Bölgesinde yapılabilir” dedi.
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, “Geçtiğimiz günlerde sizleri ziyaret ederek sorunları yerinde görmüştük. İskenderun’a daha kapsamlı bir Sebze Halinin yapılması ve yerinin de daha elverişli bir bölgeye taşınması konusunda sizlerle hem fikiriz. Şu an Sebze halinin olduğu arsanın limana yakın olması lojistik merkezi için  daha müsait olduğunu gözlemlemekteyiz.  Sebze Hali’nin Arsuz Karaağaç Nardüzü bölgesinde soğuk hava depolarının da yapılacak bir bölgede yeniden inşa edilmesi için çalışmalar yapılabilir. Bu konuda sizlerle hem fikiriz ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş ile bu konuda sizlerle birlikte görüşerek, sebze halinin taşınması için girişimlerde bulunabiliriz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

İskenderun Sebze  Meyve Satıcıları ve Manavlar Odası yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran ve İTSO yönetim kurulu üyesi Müfit Tennioğlu da yer aldılar.