İMEAK Deniz Ticaret Odası yönetim kurulu Başkanı Metin Kalkavan ve yönetim kurulu üyeleri İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na nezaket ziyaretinde bulundular.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen ile görüşen Deniz Ticaret Odası heyetinde, İMEAK Deniz Ticaret Odası yönetim kurulu Başkanı Metin Kalkavan, TOBB yönetim kurulu Başkan yardımcısı Halim Mete, TOBB Denizcilik Meclis Başkanı Erol Yücel, DTO yönetim kurulu başkan yardımcısı Rıdvan Kartal, Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli, İMEAK DTO Meclis üyesi Murat Er, İMEAK DTO yönetim kurulu üyesi Ali Deniz Eraydın, İMEAK DTO Meclis üyesi Cihan Ergenç, İMEAK DTO 27. Komite Başkanı Gönç Beyli ve İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak da yer aldı. Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette ağırlıklı olarak İskenderun Limanı, deniz ticareti, lojistik, İskenderun’da açılması gündemde olan Mersin, Kıbrıs, Beyrut Feribot seferleri ele alındı.
İTSO Başkanı Yılmaz, “İskenderun körfezi önemli bir potansiyele sahip”
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun ekonomisi ve şehrin genel durumu hakkında bilgiler vererek; “İskenderun Ortadoğu ya yakınlığı ile önemli potansiyele sahip bir liman şehridir. Bölgemizde Demir-Çelik, Filtre, narenciye tarım ve hizmet sektörlerinde önemli yer tutmaktadır. Lojistik konusunda bölgemizde yer sıkıntısı yaşanmaktadır. Bunun yanı sıra Karadeniz Akdeniz Bağlantı yolunun tamamlanması bölge ihracatını ve nakliye sektörü için önemli olacağı kanısındayız. Tabi bunun yanında Amanos tünel projesinin yatırım programına alınması ile yatırımcılarımız umutlanmaktadır. Suriye’de yaşanan olayların sona ermesi ile bölgemiz ekonomik anlamda çok daha hareketli konuma gelecektir. Deniz Taşımacılığı konusunda da son günlerde Hatay Büyükşehir Belediyesinin girişimleri var. Mersin, Kıbrıs ve Beyrut’a yönelik Deniz seferlerinin başlayacak olması da bizleri umutlandırmaktadır” dedi.
Metin Kalkavan, “İskenderun limanı ve sanayisi ile gelecek vaad ediyor”
İMEAK Deniz Ticaret Odası yönetim kurul başkanı Metin Kalkavan ise, “İskenderun Körfezi konumu ve sınıra yakın olması hesabıyla ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Körfezde boru hatları, müthiş bir sanayileşme, Kocaeli den sonra en yoğun sanayileşmenin olduğu yer. Türkiye’nin en önemli iki körfezinden biri İskenderun Körfezidir. Bu nedenle sanayicimizi, Kobilerimizi ve esnafımızı korumak lazım. İnsanlarımız hep kazanmaya oynuyor, bazen de kaybetmemeye oynamalı. Bu nedenle bölgenin geleceği parlak ve çok önemli bir potansiyele sahip bir yerde bulunuyorsunuz. İş potansiyeli çok yüksek olan bu bölgenin geleceği de parlak. Suriye Savaşının sona ermesi ile bölgenin ihracatı da önemli ölçüde artacağını da umut ediyoruz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. Deniz Ticaret Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret sonrası İTSO terasından İskenderun Körfezini görme ve inceleme fırsatı bulurken, Dağ ile denizin birleştiği Kar ve deniz manzaralı olan İskenderun Körfezine hayran kaldıklarını ifade ettiler.