AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında İş insanları ile bir araya gelerek, bölge ve ülke ekonomisini değerlendirdi.
İTSO Başkanı Yılmaz İskenderun İl olmalı”
Yoğun katılımla gerçekleştirilen ekonomi toplantısının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Ülkemizde ağustos ayından bu yana yaşanan problemlerin ardından, değerli bir devlet büyüğümüzü şehrimizde görmek, bizlere güç vermekte, moral ve motivasyon kaynağı olmaktadır. Bugün dış ticaret konusunda faaliyet gösteren firmalarımızla, şahsınızı buluşturmak maksadıyla toplanmış bulunuyoruz. İthalat ve ihracat yapan firmalarımızın, gerek dış ticarette, gerekse sektörel bazda yaşadıkları sorunları ülkemizin ekonomi konusundaki en deneyimli ve en başarılı isimlerinden olan şahsınızla, bire bir görüşme imkânı bulmasının, çok önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Sayın Bakanım, öncelikle sizlere Hatay’ın ve İskenderun’un ülkemizdeki önemini kısaca aktarmak istiyorum Hatay’ı sektör bazlı olarak analiz etmek gerekirse; Demir Çelik, Filtre, Lojistik, Su ürünleri, Turizm ve Tarım sektörleri bölgemizin lokomotif sektörleri arasında yer almaktadır.
Bölgemiz lojistik sektöründe de önemli bir yere sahiptir. Hatay, Türkiye’nin hem Kuzey-Güney hem de Doğu-Batı yönlü ekseninde kesişen bir şehir olmakla beraber, ticaret merkezlerini birbirine bağlayan coğrafi konumu ile stratejik açıdan büyük önem taşımaktadır. Bölgemiz; denizyolu, karayolu ve demiryolu bağlantı noktalarının merkezi konumunda olup, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine erişimde nakliye maliyetleri açısından/ önemli avantajlar sağlamaktadır” dedi.
‘Birçok özelliği bünyesinde barındıran İskenderun’un il olmasının önünde herhangi bir engel olmadığını düşünüyoruz’ şeklinde konuşma yaptığı esnada salondakilerin alkışları ile konuşmasına devam eden İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Zaman zaman bu konuyla ilgili farklı yorumlar yapılsa da, bizler İskenderun’un il olmayı her açıdan hak ettiğine inanıyoruz. Bu konuda da sizlerin desteğini bekliyoruz. Sayın Bakanım, biliyoruz ki, son dönemde sizlere arz ettiğimiz sorunlarımıza çözümler üretilmekte, gündeme getirdiğimiz ricalarımız ve beklentilerimiz bir bir hayata geçirilmektedir. Örneğin bölgemizde İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Bölgesi kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın İskenderun ziyaretinde, oda olarak dile getirdiğimiz ve uzun zamandır takipçisi olduğumuz Gümrük Laboratuvarı’nın bölgemizde kurulmasına ilişkin müjdeyi de, Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldık. Bu sevindirici gelişmelerin yanı sıra, iş dünyası açısından can suyu niteliği taşıyan 2019 istihdam seferberliği kapsamındaki istihdam teşvikleri de, ülkemizdeki işsizliğin azaltılması ve firmalarımızın faaliyetlerinin devamlılığı açısından, çok önemli bir destek olmuştur. Çok değerli desteklerinden ve katkılarından dolayı, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Bakanlarımıza, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımıza, kısaca emeği geçen tüm yetkililerimize çok teşekkür ediyoruz. Yaşadığı tüm zorluklardan güçlenerek çıkmayı bilen ülkemizin, gelecek hedeflerine ulaşması noktasında hepimize bazı görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bizler, birlik ve beraberliğimizi bozmadan omuz omuza verirsek, daha çok çalışıp katma değerli ürün üretirsek, önümüzde hiçbir kuvvetin duramayacağını düşünüyoruz. Yerel seçim sürecinin tamamlanmasının ardından, yeniden ekonomiye odaklanarak, ülkemizi sosyal ve ekonomik açıdan, daha iyi bir noktaya taşıyacağımıza yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Ak Parti İskenderun Belediye Başkan adayı Fatih Tosyalı’da toplantıda bir selamlama konuşması yaparak, seçim çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.
Son olarak kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye’nin ekonomideki en büyük probleminin ithalat fazlalığı olduğunu söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Mevcut üretimde dalgalanmalar ve sıkıntılar nedeniyle zor durumda yaşayan arkadaşlarımız varsa hiçbirinin faaliyetinin sonlanmasına müsaade etmeyeceğiz ve ayakta tutacağız.”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin konuşması esnasında sine vizyondan ‘Burası Türkiye Burada İş var’ görselleri de aktarıldı ve katılımcılar ilgi görselleri izlediler.
“Zor Durum yaşayan Fabrikalarımızın kapanmasına müsaade etmeyeceğiz”
Toplantıya katılan firma temsilcilerine açıklamalarda bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli; “Mevcut dalgalanmalar nedeniyle zor durum yaşayan arkadaşlarımız varsa hiç birinin faaliyetlerinin sonlanmasına müsaade etmeyeceğiz ve firmalarımızı ayakta tutacağız. Türkiye’de üretilen ürünlerine ithalatını rekabet kurallarını bozmadan ve serbest piyasa ekonomisi kurallarını ihlal etmeden çözeceğiz. Firma ve ürün bazlı yaptığımız çalışmlar firmalarımız için önem arz etmektedir” dedi. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye konuşmasını tamamladıktan sonra günün anısına plaket takdim etti.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, İskenderun ve çevresinde faaliyet gösteren firma temsilcileri ile birebir görüşerek sorunlarını dinledi. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’da bölgenin sorunları ve projeleri ile ilgili Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli bilgiler verdi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya, Ak Parti Hatay milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hacı Bayram Türkoğlu, İskenderun Belediye Başkan adayı Fatih Tosyalı, Ak Parti İl ve ilçe Başkanları, yönetim kurulu üyeleri, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyeleri Selma Yılmaz, Müfit Tennioğlu, Raşit Özyurt, Mehmet Ünüvar, İSSİAD Başkanı Recep Atakaş, İTSO Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve iş insanları katıldılar.