İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı meclis toplantısı İTSO Meclis Başkanı Okan Belli Başkanlığında toplandı.

İTSO Eylül ayı meclis toplantısında 14. Meslek Komitesi  üyesi ve Meclis üyesi Doğan Erten söz alarak, yanıcı, yakıcı ve parlayıcı  sektöründe yaşanan sorunları gündeme getirerek, çözümü noktasında çalışmalar yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

1. Meslek Komitesi üyesi ve Meclis üyesi Doğan Erten konuşmasında; “Bilindiği gibi Petrol işverenler sendikası İskenderun şube başkanlığını da yapmaktayım. Sektörümüzün sıkıntılarını yakından takip ediyor, bu sıkıntıların asgariye indirilmesi için gerekli çalışmaları da gurup olarak yapmaktayız.  Akaryakıt sektörleri ülkemizin can damarlarıdır. Son günlerde  akaryakıt sektörü maalesef can çekişiyor, vergisini veren dürüst bayi ile  vergisini vermeyenler arasında sektör el değiştirmektedir. Devletimiz acilen sektörümüze sahip çıkmak zorundadır.  Sektörde sorunlar büyümede ve iflaslar başlamaktadır. Bizler de  devamlı sektörün sorunlarını nezaket kuralları çerçevesinde  anlatmaya gayret göstermeye devam edeceğiz. Günümüz akaryakıt sektörünün sorunları  finansman sorunu., akaryakıt dağıtım şirketleriyle olan sorunlar, bürokrasi ile olan sorunlar, kayıt dışı ve maliyetin altındaki satışlar diyebiliriz.

Tüpgaz ve kömürcülerin de sorunları İTSO meclisinde görüşüldü

İTSO Eylül ayı meclis toplantısında Tüpgaz ve kömürcülerin yaşadıkları sorunlara da değinen 14. meslek komite  üyesi ve meclis üyesi Doğan Erten, “Gurubumuzda bulunan sektörlerden  tüp gaz ve kömür satıcılığı ile iştigal eden  kuruluşlarda da aynı sorunlar yaşanmaktadır. Çevremize dönüp bakıldığında sanki hiçbir  zorunluluklar yokmuş gibi mahalle ve sokaklar arasında   bakkallar hırdavatçılar, zücaciyelere, bazı tavuk satıcıları, beyaz eşya satıcıları, Suriyeli göçmenler  tüpçülük ve  kömürcülük yapmaktadır. Bazı LPG dağıtım şirketleri ve bazı istasyon akaryakıt bayileri kaçak dolum yaparak kayıt dışı ekonomiyi tetiklemektedir. Tabi hal böyle olunca üyelerimiz olan dürüst iş yapan şirketler üzerlerine düşen her türlü resmi zorunlulukları yerine getirmelerine rağmen  ayakta kalmakta zorlanmaktadırlar. Bu konularda resmi makamlara ve gerekli görülen yerlere uyarılarda bulunmamıza rağmen en ufak bir değişiklik söz konusu değildir. TOBB nezdinde bu sıkıntıların giderilmesi açısından gerekli görüşmelerin yapılmasını  talep ediyoruz” dedi.