Özler  Lojistik  Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin Öz ve oğlu Bilal Öz’ün davetlisi olarak Rusya ve Ortadoğu ülkelerinden gelen ve  iş adamlarından oluşan heyet, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ettiler.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karışlanan heyete, İskenderun  ve bölge ekonomisi hakkında teknik bilgiler verildi.

İTSO’ya yurt dışından gelen heyetler arasında, Rusya STG Lojistik  Genel Müdürü Andrey Kirin ve Ticaret Müdürü Alexander Samoilenko, Suriye IPC  Firmasından Yusef Arbach ve  Lübnan Falcon Shipping firmasından Abdelrauf Kaddoura da yer aldı.

İskenderun Deniz Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Mehmet Kemal Kutlu’nun da katıldığı ziyarette bölge ekonomisi ve lojistik konuları değerlendirildi.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz,  ziyarette heyete sine vizyon destekli olarak teknik  bilgiler verdi.

İskenderun’un Sanayisi Limanı, lojistik sektörü ve Ortadoğu’ya yakınlığı ile önemli bir ticaret merkezi olduğuna dikkat çeken İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Bölgemizde Çelik üretimi önemli yer tutmaktadır. Türkiye Çelik haritasına göre ülkemizin toplam çelik üretim kapasitesi 51.5 milyon tondur. İskenderun bölgesinin Çelik üretim kapasitesi ise 16.7 milyon ton ile yaklaşık yüzde 32.4’ünü oluşturmaktadır. Bunun yanında Filtre üretiminde de bölgemiz Türkiye’de ilk sıralarda gelmektedir. Dünyanın dört bir tarafında bölgemizde filtre ihraç edilmektedir. İskenderun Limanının özelleşmesi ve yatırımların yapılmasının ardından özellikle konteyner taşımacılığında önemli artışlar yaşanmaktadır. Limanın hareketlenmesi ile Lojistik sektörü de önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Bölgemizden Suriye, Irak, Suudi Arabistan, Mısır, İran, Rusya olmak üzere bir çok ülkeye fosfor, gübre, Mobilya,  gıda ürünlerinin yanı sıra  yaş sebze ve meyve gibi ürünlerde ihraç edilmektedir. Temennimiz Suriye olaylarının bir an önce sona ermesi ile bölgemizdeki ticari faaliyetlerin artmasıdır.  Son yıllarda özellikle Hatay ve sınır illeri Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşamıştır. Bölge sanayici ve iş adamlarımız da bu sürecin bir an önce sona ermesini beklemektedir. Bu tür ziyaretler ve ikili ilişkiler sayesinde iş adamlarımızın yurt dışına açılmaları ve yatırım yapmaları konusunda bizler de İTSO olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Bölgemizde Nakliye sektöründe uzun yıllardır hizmet veren şehrimizin başarılı iş adamlarından Bedreddin Öz’de Yurt dışından gelen heyetin bölgemize yaptıkları ziyaretler ile ilgili  İTSO yönetimne bilgiler verdi.

Yurt Dışından gelen heyetin ziyaretinde, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Okan Belli, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyeleri Sanem Akpınar, Gassan Kuran,  Mehmet Ünüvar ve Hıdır Güneş de yer aldı.