İTSO’da Arapça kursları yeniden başladı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda Uzman Dil Eğitmenleri
Tarafından Arapça kursları yeniden verilmeye başladı.

Türkiye’nin önemli bir sanayi ve liman şehri olan İskenderun’da ithalat ve ihracatın artması, komşu ülkelerle yapılan ticarette Arapça dilinin önemini her geçen gün arttırıyor. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından halka ücretsiz olarak verilen Arapça kursları sayesinde dil eğitiminin yaygınlaşması hedefleniyor.

Bu amaçla, İTSO’da uzman Dil eğitmeni Hasan Yanmış tarafından verilen eğitimlerde birinci derslik kursları A1 seviyesinde yeniden başladı. 4 ay süreyle devam edecek olan kurslarda başarılı olan kursiyerlerin 4. Aydan sonra A2 seviyesinde ikinci kademe kurslara devam edebilecekleri belirtildi.
Arapça kurslarının düzenlenmesinde öncülük eden İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerine teşekkür eden kursiyerler, “Arapça öğrenmek için bizlere önemli bir fırsat doğdu. Gerek ticaret hayatımızda, gerekse normal hayatta arapça konuşmak, işlerimizin görülmesinde de çok önemli” dediler.