İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, beraberindeki heyet ile birlikte TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret etti.​

Kabulde TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yeni dönem çalışmaları için başarılar dileyerek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, “Bugün Sayın Başkanımızı ziyaret etmek için geldik. Ben yaklaşık 19 yıldır İskenderun’da Meclis üyeliği, yönetim kurulu üyeliği ve son 5 yılda da yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptım. Bu dönemde de tekrar bu görevi devam ettireceğim. Tabi son dönemde İskenderun’da ciddi gelişmeler oldu. Sınıra yakın olması, Suriye’ye yakın olması hasebiyle. İskenderun’da Hatay’da ekonomik olarak Suriye’deki mültecilerin, orada Hatay’a sığınan Suriyelilerden getirdiği bir yük vardı. Tabi İskenderun ekonomisinin son dönemde Hatay’ın daha doğrusu olumsuz algılanmasına sebep oldu. Şu an İskenderun’da durum nedir diye soracak olursanız, Türkiye’den çok farklı değil aslında. Esnafımızın, oradaki sanayicilerimiz, oradaki tüccarlarımızın, ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını ifade edebilirim ama bunun geçici olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda da TSO olarak bizim müşterek ihtiyaçlarımızı karşılaması noktasında onlarla birlikte bir sürü hayata geçirmeyi düşündüğümüz projelerimiz var. Bu şekilde işlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Biz Rifat Bey ile bu yola devam ediyoruz. Kendisinin ülkede ekonomiye kattığı değer herkes tarafından bilinmekte. Odaların itibarını arttıran bir Başkanımız var. Bu sürekli aynı şekilde ilerlemekte. Bizde kuruluş amaçlarına yönelik buradan aldığımız talimatlar doğrultusunda işlerimizi sürdürmekteyiz. İnşallah Rifat Başkanımız bizim TOBB’un Birlik Başkanı olarak devam edecek. Biz sonuna kadar kendisinin yanındayız. Bu şekilde ilerleyeceğiz inşallah” dedi.