İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve İTSO Genel Sekreteri, Bozatlı Metalat Şirketler Grubuna nezaket ziyaretinde bulundular. Dörtyol’da üretimlerine devam eden Tesislerinde Metalat Şirketler Grubu Başkanı Yakup Bozatlı ve yönetim kurulu Başkan vekili Abdullah Bozatlı, İTSO yönetimini kapıda karşıladı. Bozatlı ailesinin fabrikayı yönettiği çalışma ofisinde gerçekleştirilen ziyarette ağırlıklı olarak çelik sektörü, Dörtyol Hassa Tüneli ve Organize Sanayi Bölgelerindeki yatırımlar ele alındı. Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Metalat Şirketler Grubu Başkanı Yakup Bozatlı; ”Bölgemizde sanayici ve iş adamları olarak iş ve istihdama, ülke ekonomisine katkı bulunmanın gayreti içerisindeyiz. Sosyal sorumluluğumuz kapsamında şehrimizde eğitim ve sosyal alanda desteklerimizde olmaktadır. Sanayiciler olarak Dörtyol Hassa Tünel projesini önemsiyoruz. Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa olmak üzere diğer illerimiz bu tünel projesini takip ediyorlar. Projenin tamamlanması ile gerek yatırım, gerekse ulaşım sayesinde bölgemiz ekonomisinde ve yatırımlarda ciddi artışlar olacağına ve bölgemizde iş ve istihdam alanlarının artacağına inanıyoruz. Yeni kurulacak OSB’de yatırımların başlaması ve bölgemizde Konteyner terminallerinin olması ise sanayicilerimiz için önemli bir fırsat. Bu sayede ihracatta da önemli artışlar yaşanmaktadır. İş adamları olarak birlik ve beraberlik içerisinde memleketimize ve ülkemize hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Sivil Toplum kuruluşlarının özellikle Ticaret ve Sanayi Odalarının sanayicilerimiz ile bir araya gelerek sorunlarımızı dinlemesi de takdire şayan. Ziyaretiniz bizleri oldukça memnun etti” şeklinde konuştu. Ziyarette söz alan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise; “İTSO olarak sanayicilerimizi bir araya getirmenin gayreti içerisindeyiz. Zaman zaman odamızda gerek Meslek Komiteleri, gerekse sanayicilerimizin sorunlarının ele alındığı toplantılar düzenlemekte ve bu sorunları Ankara’da Bakanlıklar düzeyinde en yetkili birimlere ulaştırmanın ve çözüm bulmanın gayreti içerisindeyiz. İTSO yönetimi olarak sanayici ve iş adamlarımızı fabrikalarında ziyaret ederek, sorunları yerinde çözmek, yeni yatırım ve istihdam ile ilgili onların fikirlerini almak için çalışıyoruz. Demir-Çelik sektörü bölgemiz ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. Bölgemizde yeni yatırım alanları, yeni enerji koridorlarının oluşması, Dörtyol Hassa Amanos Tünel Projesinin hayata geçirilmesi noktasında önemli girişimlerimiz ve çalışmalarımız oldu. Bu konuda toplantılar yapıldı ve Ankara’da Bakanlık düzeyinde en yetkili birimlerle görüşüldü. Hala beklemedeyiz ve umutluyuz. Sizin de belirttiğiniz gibi Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve çevre illerde ticaret yapan firmaların gözü ve kulağı Hassa Tünel projesinde bu gün yatırım ve ihracatlar da ulaşımın ne kadar önemli yer tuttuğunu hepimiz biliyoruz. Hükümetimizin de Tünel projesine sıcak baktığını biliyoruz ve umutla bekliyoruz” dedi.
Bozatlı Metalat Şirketler Grubunun ziyaretinde, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Mahir Taner, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, İTSO yönetim kurulu üyeleri Bülent Seküçoğlu, Okan Belli ve İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez de yer aldılar.