İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının destek yaralanıcısı olduğu Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2017 Teknik Destek Programı Mayıs Haziran dönemi desteği kapsamında, İTSO üyelerine yönelik olan Lojistik, Tedarik zinciri, stok yönetimi eğitimi gerçekleştirildi.

DOĞAKA Teknik desteği kapsamında gerçekleştirilen eğitim, İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Elemanı Yrd. Doç. Dr. H. Giray REŞAT tarafından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında verildi.

20 saatlik Lojistik, Tedarik Zinciri Stok Yönetimi, 20 Saat Satın Alma Tedarik Yönetimi eğitimi olarak 5 gün boyunca verilen eğitim; İşletmelerde lojistik-tedarik zinciri, satın alma, tedarikçi seçimi, gümrük uygulamaları ve dış ticaret konuları kapsamında verilmiştir. İşletmelerin tedarik zinciri yönetimi süreçlerini ve lojistik süreçlerini başarıyla yönetmelerini sağlama, güncel lojistik uygulamaları hakkında işletmelere bilgi verme, pratikte tedarik zinciri uygulamalarının nasıl gerçekleştiğini ve bu uygulamaları kendi işletmelerinde nasıl uygulayabilecekleri, güncel dış ticaret mevzuat uygulamaları konularında detaylı bilgilendirmeler yapılmıştır.

Eğitimde farklı sektör, farklı disiplinler ve pozisyonlardan katılımcılar yer almıştır. Eğitimlerde teorik bilgi mümkün oldukça pratik uygulamalar ve güncel bilgiler ile desteklenmiştir. Eğitim süresince katılımcılar eğitime yoğun ilgi göstererek, benzeri eğitimlerin sürekli gerçekleşmesini talep etmişlerdir.