İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası işbirliğiyle düzenlenen seminerde Prof.Dr. Necdet Sağlam, ‘Uygulamalı Bio-Finans yaklaşımıyla Finansal Analiz ve Raporlaması’ konusunda sine vizyon destekli olarak genel bilgiler verdi.
İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda düzenlenen seminer söz alan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım; “Bizler muhasebecilik yapıyoruz ancak Muhasebeciliğin yanında Mali Müşavirlikte yapmak zorundayız. Bu ve benzeri programlar, benim hayalim olan bir değerdi. Velev ki biz benzer uygulamayı oturtabilirsek, burada mükelleflerimize aylık, üç aylık veya yıllık şirketin kendi konumuyla ilgili benzer konuları bu günkü gördüğümüz eğitim tarzında verirsek Mali Müşavir oluruz diye düşünüyorum. Haksız rekabetin ortadan kalkması, rekabetin sadece ve sadece bilgiyle verilmesi konusundaki uygulamada bu tür programların bizlere çok faydalı olacağını düşünüyorum. Düşünün bizler muhasebe işliyoruz, sabahlara kadar çalışıyoruz uyumuyoruz ama iş verenin bizim ne yaptığımızdan haberi yok. Bizler bu ve benzeri konuları mükelleflere aktarırsak işte o zaman Mali Müşavir olmaya başlarız. Hak ettiğimiz saygıyı görürüz. Hak ettiğimiz ücreti almak için alt yapımız olur ve böylece Mali Müşavir olma sıfatını almış oluruz” şeklinde konuştu.
Ardından söz alan Eğitmen Prof.Dr. Necdet Sağlam, katılımcılara ‘Uygulamalı Bio-Finans yaklaşımıyla Finansal Analiz ve Raporlaması’ konusunda sine vizyon destekli olarak bilgiler verdi. Sağlam konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bio Finans işletmeleri de insan gibi sosyal bir varlık olarak kabul eder. Onların da insan vücudu gibi çeşitli kimyasal ve fiziksel olaylarda canlılığını sürdüren sistemler topluluğu olarak kabul eder. İşletmeyi bu sistemleri meydana getiren organlardan oluşan canlı bir organizasyon olarak görür. Bütün bu organ ve sistemler uyum içinde çalışır ve işletmenin canlı ve sağlıklı kalması için görev yaparlar. İşletmenin bütün organları iletişim ağları ile birbirine bağlıdır. Bu nedenle işletmenin herhangi bir yerinde meydana gelen her hangi bir sorun bütün. işletmeyi etkiler. Mükelleflerimiz ile bizim aramızdaki ilişkilerin ne kadar önemli olduğu burada açıkça görülmektedir” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. Yapılan konuşmaların ardından günün anısına İskenderun SMMM Onursal Başkanı Alaaddin Özbülbül tarafından Prof.Dr. Necdet Sağlam’a plaket takdim edilirken, Samsun SMM Odası Onursal Başkanı Ahmet Hayvalı tarafından da mesleğe yeni atanan Selim Eren’e Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ruhsatı Belgesi verildi.