İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar; geçirdiği kalp krizi sonrası bu sabah hayatını kaybetti. Dün gece 01.30 sıralarında evinde kalp krizi geçiren İbrahim Çağlar hastaneye kaldırıldı burada yapılan tüm müdahalelere karşı saat 05:30 gibi hayatını kaybetti.
Çağlar’ın cenazesinin, yarın ikindi namazını müteakiben Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’nden kaldırılacağı ve Sahrayıcedid Aile Kabristanı’na defnedileceği bildirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar’ın vefatına ilişkin bir taziye mesajı yayımlayan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Çağlar’ın vefatından çok derin bir üzüntü duyduğunu belirterek; “Camiamız çok önemli bir değerini kaybetmiştir. Acımız büyüktür. İbrahim Çağlar, Oda ve Borsa camiasına hizmetleri ve bir işadamı olarak ekonomiye çok önemli katkıları olmuştur. Ülkemiz ve iş dünyası çok sevilen, çok kıymetli üretken bir evladını çok genç yaşta kaybetmiştir. Ekonomimizin ve ticari hayatın gelişimine büyük katkıları ve emeği olmuş İbrahim Çağlar’ın genç yaşta aramızdan ayrılması hepimiz için büyük kayıptır. Oda ve borsa camiasına verdiği hizmetlerin yanı sıra bir işadamı olarak üretime ve istihdama katkılarıyla her zaman saygıyla anılacak bir isim oldu. Mekânı cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Ailesinin ve tüm iş dünyamızın başı sağ olsun.’’ Dedi.