Akdes Turizm şirket yetkilisi Başak Efecik ve Fuar Daveti Turizm yetiklisi Zeynep Telli İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter vekili Figen Gül Dönmez’i ziyaret ederek, yurt dışı fuar organizasyonları hakkında bilgiler verdiler.

Ziyarette ağırlıklı olarak Türkiye genelindeki Ticaret Odaları, Meslek Odaları ve Derneklerin Yurt dışına yönelik iş gezilerinin ve bu geziler kapsamında ticaret köprülerinin oluşması konuları görüşüldü.

Ziyarette bilgiler veren Akdes Turizm Organizasyonu yetkilisi Başak Efecik, “Acentamız ,Turizm sektöründe Ticaret ve Sanayi Odaları, Mesleki Odalar ve Dernekler ve üyeleri için Yurt dışı iş gezileri düzenlemektedir. Acentamız Ekonomi Bakanlığı ve Sanayi Bakanlığı’nın , küçük ve orta ölçekli üretim yapan işletmelere sağladığı , ihracatı destekleyen projelerin ve bu projelerde yer alan hedef ülkelere yapılacak ticari gezileri organize etmektedir. Projenin yazılımı, firmaların eşleştirilmesi, firmaların kurumsallaştırılması ve yeni pazarların araştırılması ve bu doğrultuda firmaların o pazara girmesi için gerekli organizasyonları yapmaktadır.Ur-ge projesi, Sektörel Ticaret Heyeti gezileri ve Kosgeb destekli yurtdışı iş gezileri bunlardan sadece bazılarıdır. Ayrıca Fuar Daveti markasının yanı sıra, Akdes Turizm olarak Kongre ve Seminer, Bayi Toplantıları ve eğitim seminerlerini düzenlemektedir. Kurumsal şirketlerin, yurtiçi, yurtdışı seyahat programlarını organize etmektedir.Uluslararası firmaların Organizasyonlarını Türkiye ile birlikte Avrupa’nın bir çok ülkesinde gerçekleştirmeye devam etmekle birlikte aynı zamanda Türkiye’de ki Kurum ve Kuruluşların organizasyonlarını Yurtdışında başarı ile gerçekleştirmektedir.Şirketimizin European Economic International Chamber (EEIC) üyeliği bulunmaktadır” dedi. Ziyaretten ötürü memnuniyetlerini dile getiren İTSO Genel sekreter vekili Figen Gül Dönmez ise, İTSO olarak her yıl Akreditasyon gereği yurt dışı gezileri yaptıklarını ve gelen talepleri de değerlendirdiklerini vurguladı.